The point of using dummy text for your paragraph is that it has a more-or-less normal distribution of letters. making it look like readable English.

Parkinson Umeå

Ordföra’n har ordet

Äntligen är sommaren här med sin värme och grönska. Så nu tar vi sommarlov från våra aktiviteter i föreningen. Vårens program är avslutat med VPD och länsträffen i Umeå som främsta aktiviteter. 


Nu kommer en lugnare period med förhoppningsvis mycket sol och värme. 

Styrelsen har lagt fast ett program för höstens aktiviteter som här bifogas. Jag tror att höstens program kan bli en bra återhämtning från två mycket jobbiga år med lite social samvaro. Utflykt, surströmming, anhörigträffar och olika temamöten står på programmet förutom de fasta veckovisa aktiviteterna, vattengympa och dans. I höst ska vi försöka få igång en grupp för röstträning/körsång och kanske också boxning. Hoppas på många deltagare!


Vi behöver även förstärka vår styrelse med fler frivilliga funktionärer som kan delta i eller leda våra aktiviteter. Hör av dig till mig eller någon i styrelsen om du är intresserad av att hjälpa till med något, stort som smått. Vi är alla en viktig del i att hålla igång vår förening. 


Önskar alla en riktigt fin sommar!

Wille


HÖSTENS PROGRAM 2022 - PARKINSON UMEÅ                     uppgj 220620


Utflykt

Onsdagen den 17 aug ordnas en utflykt till Stora Stenens fritidsområde i Överboda.

Vi samlas kl 11 vid Östra station för gemensam färd till resmålet där vi får guidning och lunchmat (hamburgare). Återresa ca kl 14. Avgift 100 kr. Se vidare deras hemsida: storastenen.com. Anmälan till Wille 070 866 86 58 senast 7 aug.


Surströmming

Torsdag 1 september kl 17 bjuds det på surströmming och underhållning i “Holken” Yttersjö. Avgift 120 kr. Anmälan till Gunvor 070 255 65 14 senast 21 aug.


Anhörigmöten

Föreningen bjuder in till anhörigmöten den 13/9 och 1/11 kl 18.00 på funktionsrätt på Mariehemsvägen 7A. Denna  termin har vi två teman som vi träffas och samtalar kring.

  • Tisdag 13 september kommer temat att vara tiden som nydiagnostiserad. 
  • Tisdag 1 november är temat tiden då vardagen börjar bli påverkad. 


Fikaträffar

Vi fortsätter med fikaträffarna på kaffe-Nybro, Teg första måndagen varje månad kl 

14. Start 1 aug.


Medlemsmöte

Tisdag 18 oktober kl. 14 har vi reserverat tid för ett medlemsmöte. Tema oklart än så länge. Kom gärna med synpunkter och förslag.


Vattengymnastik

Vattengympan startar onsdag 7 september kl 11 på Hemgården.Vi har ännu ingen ledare men hjälps åt med detta tills vidare. (Wille o Mai-Kari)


Dans för Parkinson

Fortsätter i Balettakademins regi. Separat program. Går bra att prova på. Kontakta Jenny 073 064 14 41


Röstträning/körsång

Vi avser att starta en grupp för röstträning/körsång  prel torsdagar kl 13 under ledning av Helen Karlsson. Lokal är ännu inte beslutad men på gång. Anmälan till Monica Stoltz 070 250 25 63 snarast.


Det går också bra att kontakta någon i styrelsen för ytterligare information om föreningens aktiviteter.  Kom gärna med förslag och ideer till andra aktiviteter och uppslag Vi försöker att kontinuerligt uppdatera informationen om våra aktiviteter på hemsidan: pvbn.se/umea och information ges även via e-mail. Det är därför mycket viktigt att vi har dina rätta e-mail adresser i vårt medlemssystem. 


Styrelsen Parkinson UmeåLänsgemensam träff i Umeå lördagen den 21 maj 2022


Efter två års uppehåll kan vi återigen ses i en gemensam träff med Umeåföreningen som värd. Vi startar med lunch kl 11.30 i Brännlands Wärdshus, som ligger ca 8 km väster om Umeå efter E12. Där blir det också underhållning. Resan går vidare in till Umeå Folkets hus där vi fikar och besöker Guitars Museum med en guidad visning.


Bussen startar i Skellefteå kl 8.30 och beräknas ankomma till Umeå Ersboda parkeringen vid Jula kl 10.30 och sedan Östra station ca kl 10.45 för tillresta påstigande. 

OBS Det går bra att kliva på bussen även längs E4.


Anmälan görs senast den 13 maj till Wille 070-866 86 58


Avgiften för arrangemanget är 300 kr per deltagare och

du kan swishas till nr 123 693 4772 om du ange ditt namn

och ” Länsträff” på betalningen. 

Om du inte kan swisha så går det bra att betala med kontanter.


Varmt välkommna!

Styrelsen Umeå

------------------------------------------------

Badgympa på hemgården


Som vi har väntat och längtat efter detta. Den 23/2, kl 11.00 startar badet på hemgården. Det första passet leds av Wille Persson, inom en snar tid kommer dock två fysioterputer att ta över som gympaledare.

Dans för Parkinson

Dansformen är speciellt utvecklad för personer med Parkinson.

Ett roligt sätt att förbättra balans, smidighet och hållning.

Alla kan vara med – även du som hämmas av balanssvårigheter  eftersom många övningar kan genomföras sittande.

För mer information, kontakta Jenny Sjöberg, 0730-641441. 

Lokal: Folkuniversitetet, Nygatan 43. 

Anmälan

Ordföra’n har ordet

Som nyvald ordförande i Parkinson Umeå vill jag kortfattat presentera mig och mina ambitioner.


Jag heter Wilhelm Persson (kallas Wille) bor på Öbacka i Umeå och har tre barn och sex barnbarn. Min hustru Sonja gick hastigt bort för två år sedan och hon hade då haft Parkinson och fått diagnosen 3 år tidigare.


Jag har därför som anhörig inte så lång erfarenhet av sjukdomen, men lär mig av många kunniga medlemmar i styrelsen. Min målsättning i närtid är, så snart oron kring pandemin har lagt sig, att få igång de fysiska aktiviteterna som förut typ badgympa, dans, boule och starta upp mötes-verksamheten. På längre sikt medverka till att stödet och boendet förbättras för Parkinsonsjuka samt att våra medlemmar får kunskap om och möjlighet att nyttja de digitala tekniska hjälpmedel som finns typ mobil, dator, video. Detta för att vi ska nå ut till de medlemmar som har långt eller svårt att ta sig till möten och därigenom förbättra kommunikationen


Med de raderna vill jag önska alla en fortsatt fin sommar.

Wille


Umestyrelsen

Gunvor Lidgren

gunvor.lidgren@gmail.com

Margith Edberg

margith.edberg@outlook.com

Gunilla Olivecrona

gunilla.olivecrona@umu.se

Wille Persson
ordförande

willepersson42@gmail.com

Dorotea Kessler
kassör

 dorotea.kessler@gmail.com 

Christina Dahlgren Eriksson

ce46@hotmail.com 

Bengt-Erik Johansson

bengterik.johansson@gmail.com

Frida Karlsson
vice ordförande
Parkinson Nordmaling

fridakarlsson11@gmail.com

 

 Monica Stoltz
monica_stoltz@bredband.net


Elin Lundin
elinlundin@live.se


Vi behöver bli flera som kan vara med och ordna medlemsmöten mm
Kontakta någon av de som i styrelsen